Dönem Sonu Faaliyet Haftası Kapsamında Düzenlenen TEKNOFEST Atölye Çalışması

Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftası"nda okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda LAL Kodlama Kulübü "TEKNOFEST Atölye Çalışması" etkinliğini gerçekleştirdi.

TEKNOFEST, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten, geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalığı oluşturmayı hedeflemektedir. TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmaları hakkında  okulumuz öğrencileri önce bilgilendirildiler. Ardından atölye çalışmaları yaptılar. Okulumuz Kodlama Kulübü öğrencileri; 9-A sınıfından Damla ÜLKER, 9-B sınıfından Seymen Baran ÖZTÜRK, 10-B Sınıfından Kaan YÜKSEL ve Ata ALİŞ, 10-D Sınıfından Yiğit AKPINAR, 11-B sınıfından Ahmet ÖREN, TEKNOFEST 2024 ile ilgili bilgi verdikten sonra etkinliğe katılan öğrencilere proje çalışmalarında destek oldular.

Zeynep ERBİL, Damla ÜLKER, Cemre Ceren GÜNCÜ'den oluşan VITA2 ekibi VI-4 adlı projeleri üzerinde; Umut ARSLAN, Meriç DEMİREL, Emir Alp CANBEK, Kardelen AŞKIN'dan oluşan FlameCat ekibi Fear of Memories adlı projeleri üzerinde; Ahmet ÖREN, Yavuz TAYFUR, Yusuf Aras GÖÇMEN, Gamzenur KOCAMAN'dan oluşan Miizu ekibi Wairjet adlı projeleri üzerinde; Ata ALİŞ, Seymen Baran ÖZTÜRK, İbrahim Efe SERBES'ten oluşan SİA ekibi ATİX adlı projeleri üzerinde; Atlas YORULMAZ, Tuğçe BOZKURT, Kartal KÖSEM'den oluşan Green Fellas ekibi Earth Vision adlı projeleri üzerinde; Kıvanç Deniz GÜRE, Eda YİĞİT, Livanur GÖKSEL'den oluşan Arkansas ekibi KLE-8 adlı projeleri üzerinde; Kaan YÜKSEL, Berker Kaan AVCI, Hatice NAL, Alp Kayra HATİPOĞLU'dan oluşan Innovateck Titans ekibi yeni geliştirdikleri projeleri üzerinde deneme yapma ve projelerini geliştirme şansı buldular. TEKNOFEST atölye çalışması, okulumuz Biyoloji dersi öğretmeni Nurhayat KABAK öncülüğünde Kodlama Kulübü tarafından gerçekleştirildi.

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024

Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 16:17 - Görüntülenme: 69